Figyelmeztetnek a meteorológusok: országszerte begorombul az időjárás


-A A+

Két, egy sárga és narancssárga jelzésű, rossz időre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM). 

Az elsőfokú figyelmeztetés szerint péntek este 23 órától vasárnap hajnali 6 óráig eső, felerősödő szél, erős légköri instabilitás várható az ország nagy részében. 

A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-35 litert négyzetméterenként, a légköri instabilitás péntektől vasárnapig fokozatosan végigvonul az országon. Emellett viharokra, villámlásokra, szélviharokra, jégesőre lehet számítani, a szél sebessége 45-80 kilométer/óra körül alakul, hegyvidéken meghaladhatja a 100-110 kilométer sebességet óránként. 

Egy másik, narancssárga, azaz másodfokú figyelmeztetés szerint szombat reggel 9 órától vasárnap hajnali 3 óráig a hegyvidéken, Erdélyben, a Máramarosban és helyenként Olténiában, Munténiában, valamint Moldvában heves esőzésre, erős légköri instabilitásra, viharos időre lehet számítani. A csapadék mennyisége meghaladhatja az 50-60 litert négyzetméterenként, helyenként pedig a 70-90 litert négyzetméterenként.








EZT OLVASTA MÁR?

X