„Vigyázzanak a lelkükre” – üzent a pedagógusoknak Monica Anisie tanügyminiszter


-A A+

A tanításnak és tanulásnak minden körülmények között folytatódnia kell – jelentette ki hétfőn Monica Anisie oktatási miniszter, azt tanácsolva a pedagógusoknak, hogy a gyerekek oktatása mellett „vigyázzanak a lelkükre is”.

„Mindannyiunk számára fontos tudatosítani, hogy alkalmazkodni kell a körülményekhez, a gyermekek mellett kell maradnunk, bármilyen körülmények között folytatnunk kell a tanításukat” – hangsúlyozta a miniszter az oktatás világnapja alkalmából tartott eseményen mondott beszédében.

A tárcavezető rámutatott, a 2019-2020-as tanév második félévének vége nehéz időszak volt mindenki számára, közös erővel azonban minden célkitűzést sikerült megvalósítani. Anisie külön köszönetet mondott a képességfelmérő vizsga és az érettségi megszervezésében részt vett tanároknak.

A miniszterelnöki kancellária államtanácsosa, Sorin Costreie azt tanácsolta a tanároknak, hogy „ne ragadjanak le” a tananyagnál, az oktatás formáló-fejlesztő jellege fontosabb kell hogy legyen, mint az információátadás.

(Címlapfotó forrása: Facebook/Monica Anisie)
EZT OLVASTA MÁR?

X