Koronavírussal fertőződött a székelyudvarhelyi városháza három alkalmazottja


-A A+

Koronavírussal fertőződött meg a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal három alkalmazottja, az intézményt fertőtlenítik, a személyzet fele otthonról dolgozik.

Zörgő Noémi, a hivatal szóvivője elmondta: a jegyzőről még pénteken kiderült, hogy fertőzött, majd a jogi osztály egyik munkatársának lett pozitív a koronavírustesztje, őket a helyi kórházban ápolják. Kimutatták a vírust a jogi osztály egy másik alkalmazottjánál is, ő tünetmentes, otthoni karanténba vonult.

A közvetlen kapcsolatban levő munkatársak otthoni elkülönítésbe kerültek, a munkatársak körében további tesztelések zajlanak. A tavasszal bevezetett eljárásoknak megfelelően, a mai naptól kezdődően, a városháza munkatársainak 50 százaléka „home office” üzemmódban dolgozik, heti váltásban. A tevékenység zavartalanul folytatódik, az ügyfélfogadás minden osztályon akadálytalan.

„A kialakult helyzet miatt, belépéskor kérjük a hatályos rendelkezések maradéktalan betartását, a kötelező lázmérést és a maszkviselést, ugyanakkor ezúton is ajánljuk figyelmükbe az elektronikus ügyintézést a www.udvarhely.ro weboldal segítségével” – olvasható a polgármesteri hivatal által kiadott közleményben.

A szóvivő szerint a hivatal további öt munkatársát is tesztelték, az eredmények kedd délutánra várhatók. 

(Címlapkép forrása: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala – Facebook)








EZT OLVASTA MÁR?

X