Csaknem száz új koronavírusos esetet jelentettek Hargita megyében


-A A+

Minden eddigi rekordot megdöntött kedden az új igazolt koronavírusos esetek száma Hargita megyében. Az elmúlt 24 órában 94 megbetegedést regisztráltak, közölte kedden délben a megyei prefektusi hivatal.

Messze a legtöbb új koronavírusos megbetegedést igazolták az elmúlt 24 órában Hargita megyében. Korábban soha nem volt arra példa, hogy egy nap alatt ennyire megugorjon a fertőzések száma. A 94 új esettel együtt összesen 1478 személy betegedett meg koronavírusban a járvány kezdete óta. A jó hír az, hogy eközben 66-an meggyógyultak, ez azt is jelenti, hogy a járvány kitörését követően 950-re nőtt a betegségből kilábalók száma. A halálos áldozatok száma is tovább emelkedett, 58-an veszítették életüket koronavírus-fertőzés miatt.

Eközben 232 személyt ápolnak, illetve tartanak megfigyelés alatt a megye három kórházában Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Gyergyószentmiklóson. Karanténban 751, míg otthoni elkülönítésben 238 személy tartózkodik Hargita megyében. A többi székelyföldi megyében sem jobb a helyzet. Maros megyében 115, míg Kovászna megyében 51 új fertőzéses esetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.








EZT OLVASTA MÁR?

X