Maszkban látogathatóak a temetők Sepsiszentgyörgyön


-A A+

A híresztelésekkel ellentétben látogathatóak a sepsiszentgyörgyi temetők a halottak napi hétvégén is ám a szeretteikre emlékezőket a maszkviselés kötelezettségére figyelmezteti az önkormányzat.

A háromszéki megyeszékhelyen meghaladta a négy ezreléket az elmúlt két hétben diagnosztizált új koronavírus-fertőzöttek aránya ezer lakosra vetítve, továbbra is érvényben van a maszkviselés kötelezettsége és a megfelelő távolságtartás, és ez vonatkozik a temetőkre is. Mivel mindenszentek és halottak napján sokan keresik fel szeretteik sírhelyét, a sepsiszentgyörgyi önkormányzat arra kéri a lakókat, hogy lehetőségeikhez mérten ne mindenki vasárnap látogasson ki a temetőkbe, hanem aki teheti, menjen ki pénteken vagy szombaton.

A sepsiszentgyörgyi önkormányzat tájékoztatása szerint péntektől vasárnapig, a torlódások elkerülése érdekében és a korábbi évekhez hasonlóan, egyirányú lesz a temetők fele vezető Vár utca. A vártemplomi református temető felső bejáratát és a közös temetőt a Vár utca felől lehet majd megközelíteni és a Vojkán utcán lehet elhagyni.

Ugyanakkor a temetőbe látogatóknak lehetőségük lesz a közelben található lövészeti gyakorlótéren elkerített parkolóban hagyni az autókat. A közlekedés megkönnyítése érdekében kérik, ne parkoljanak a Vár utcában és a Vojkán utcában. A közlekedés átszervezésében és a forgalom irányításában a helyi rendőrség munkatársai segítenek.

Háromszéken ezekben a napokban sokan keresik fel szeretteik sírhelyeit és rakják rendbe azokat, hogy majd mindenszentek napján, november 1-jén virágokat, koszorút helyezzenek el a sírokra és hagyomány szerint gyertyát gyújtsanak szeretteik emlékére. Az erdélyi katolikus és protestáns közösség tagjai körében él a világítás hagyománya, ám tapasztalatok szerint Háromszéken a más felekezetek tagjai is tartják a szokást és gyertyát gyújtanak szeretteik emlékére.








EZT OLVASTA MÁR?

X