Új korlátozásokat vezetnek be szerdától Brassóban és Besztercén


-A A+

Meghaladta a három ezreléket az elmúlt két hétben diagnosztizált új koronavírusos esetek aránya Brassóban és Besztercén is. Szerdától Brassóban felfüggesztik a diákok személyes részvételével történő oktatást, Besztercén még nem, de a vendéglátóhelyek és kulturális intézmények bezárnak mindkét megyeszékhelyen.

Brassó megyében a megyeszékhely mellett Szászhermányban is megnövekedett a Covid-19-cel diagnosztizált betegek aránya, így az elkövetkező legkevesebb 14 napban érvényesek lesznek a korlátozások a megyei vészhelyzeti bizottság döntésének értelmében.

A kész élelmiszerek, valamint szeszes és nem szeszes italok forgalmazásával foglalkozó éttermek, bárok, kávézók, szerencsejáték-termek belső tereiben tilos lesz a kiszolgálás. A szállodákban, panziókban hasonló tevékenységet folytató egységek csak a szállóvendégeket szolgálhatják ki.

Besztercén is hasonló szigorításokat vezetnek be szerdától, és ugyanezek az intézkedések lesznek érvényesek Vinda, Sófalva, Szépnyír, Aldorf és Besenyő településeken is, ahol szintén meghaladta a fertőzési ráta a három ezreléket.

A Beszterce-Naszód megyei vészhelyzeti bizottság az említett településeken kötelezi a védőmaszkok használatát nyílt és zárt közterületeken egyaránt az öt évesnél idősebb személyek esetében.

A szórakozóhelyekkel és a vendéglátó-ipari egységekkel, valamint a kulturális eseményeknek helyet adó intézményekkel kapcsolatban a Brassó megyeihez hasonló korlátozó intézkedéseket vezettek be. A piacok és vásárok nem zárnak be egyik településen sem, de a maszkviselés ott is kötelező lesz. 

(Címlapkép: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X