Telefonon is érdeklődhetnek hozzátartozóik állapotáról a csíkszeredai kórházban


-A A+

Az elhúzódó látogatási tilalomra való tekintettel és a hozzátartozók igényeire válaszolva a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház biztosítja a hozzátartozók számára a telefonos tájékozódás lehetőségét. Naponta egy adott órában telefonon érdeklődhetnek a kezelőorvostól a páciensek állapotáról a hozzátartozók.

A kórház szerdán kiadott közleménye szerint azt a hozzátartozót van lehetőségük informálni a beteg állapotáról, akit a beutaláskor kitöltött nyilatkozatban a páciens megjelölt, ezért kérik, tüntessék fel beutaláskor a kapcsolattartó családtag nevét, elérhetőségét. 

A koronavírusos betegeket ellátó csíksomlyói kórházi osztályokra, ahol az orvosok elérhetősége korlátozott, szociális asszisztenst helyezett át a kórház, ő fogja tartani a kapcsolatot a hozzátartozókkal. Hasonlóképpen szociális asszisztens végzi ezt a tevékenységet a Sürgősségi Betegellátó Egységben, illetve a tamponzónában lévő betegek esetében – derül ki a kórház felhívásából.

A koronavírusos betegek ellátása érdekében számos átszervezés zajlott le a kórházban. Jelenleg a csíksomlyói kórházépületben működő osztályokon, a korábbi fizioterápiás, bőr- és nemigyógyászati, illetve ortopédiai osztályokon ápolnak koronavírusos betegeket, továbbá a sürgősségi osztály érintésével a tamponzónában lehetnek fertőzés-gyanús betegek, róluk ezen osztályok számán lehet információt kapni.

A kezelőorvostól érdeklődni a kórház honlapján, a telefonkönyv menü alatt szereplő telefonszámokon lehet, naponta 12 és 13 óra között. Az ortopédiai osztályt a kardiológiai osztályon lehet elérni.

Az intézmény vezetősége ugyanakkor kiemeli, hogy a koronavírusos betegek száma magas és a velük foglalkozó személyzet nagyon leterhelt, ezért kérik a hozzátartozók türelmét a tájékoztatás terén. A betegeket minden körülmények között tájékoztatják, és a kezelőorvosok igyekeznek időt szakítani a hozzátartozókkal való beszélgetésre is, amennyiben erre igény és lehetőség van – zárul a kórházi közlemény.

(Borítókép: Hargita Megyei Sürgősségi Kórház)








EZT OLVASTA MÁR?

X