Vesztegzár alá fog kerülni három Szilágy megyei település


-A A+

A megyeszékhely Zilahon, valamint Zsibó és Szilágycseh városokban is karantént fognak elrendelni a magas fertőzésszám miatt – jelentette be hétfő késő este a Szilágy megyei prefektúra szóvivője.

A helyi hatóságok azt követően hozták meg döntésüket, hogy Ludovic Orban miniszterelnök egy hétfői videokonferencián a prefektust és a Szilágy megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) vezetőjét arra szólította fel: helyezzék vesztegzár alá azokat a településeket, ahol a kéthetes fertőzési ráta meghaladta a 6 ezreléket. 

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) legutóbbi – hétfői – országos adatai szerint Szilágy megyében a legmagasabb az elmúlt 14 napban jegyzet új fertőzések összesített száma ezer lakosra vetítve: 5,17. Az Agerpres hírügynökség úgy tudja, a megyében hétfőn 1923 koronavírus-fertőzött személy volt, közülük 178-at kórházban kezelnek, 1745-en pedig otthoni elkülönítésben gyógyulnak a családorvos "távfelügyeletével".

Szintén hétfői adatok szerint a kéthetes fertőzési ráta Zsibón 10,31 ezrelék, Szilágycsehen 9,45 ezrelék és Zilahon 8,47 ezrelék. A salajeanul.ro helyi portál azt írta, a vesztegzárat vélhetően 14 napra fogják elrendelni, amit – ha a járvány terjedése megköveteli – meghosszabbíthatnak. 

A vesztegzár alá vont települést elhagyni csak különleges engedéllyel szabad. A település határában állomásozó belügyi szerveknél munkahelyi igazolványt, az alkalmazó által kitöltött aláírt és lepecsételt igazolványt, vagy saját felelősségre kitöltött nyomtatványt kell felmutatni. 

(Címlapi illusztráció forrása: Kiss Gábor)








EZT OLVASTA MÁR?

X