Különleges rohammentő-autót vásároltak Nagyváradon


-A A+

Egyidejűleg két, kritikus állapotban lévő fertőző beteget is szállíthatnak a rohammentő-szolgálat (SMURD) új autójában.

Az új járművet hétfőn mutatták be a Körösvidéki Készenléti Felügyelőségnél, dr. Gheorghe Carp, a Bihar Megyei Klinikai Sürgősségi Kórház menedzsere, dr. Hadrian Borcea, a SMURD megyei vezetője és Sorin Mihai Caba ezredes, a készenlétiek vezetője jelenlétében.

A járművet a megyei kórház vásárolta meg a járványkezelést Nagyváradon és Bihar megyében segítő projekt keretében, azt a SMURD használja, egy sürgősségi ellátásra szakosodott orvos, egy asszisztens, illetve két menőtiszti képzettséggel rendelkező tűzoltó dolgozik majd rajta, egyikük vezeti is a mentőautót.

A járművet a kritikus állapotú páciensek kezelésére és a levegő fertőtlenítésére alkalmas berendezésekkel szerelték fel. Az autóban átlátszó fólia választja el a betegeket az egészségügyiektől, akik az ezen kialakított „karok” segítségével úgy láthatják el a betegeket, hogy nem kerülnek velük közvetlen kapcsolatba. Az orvos és az ápoló részére külön fülkét is kialakítottak, ahol le-, illetve felvehetik a védőruhákat, ennek nincs kapcsolata a sofőrfülkével illetve a betegellátásra kialakított térrel.








EZT OLVASTA MÁR?

X