Háromszéken megdőltek a járványrekordok


-A A+

Kovászna megyében a 14 napra számított koronavírus-fertőzési mutató meghaladta a három ezreléket, míg Sepsiszentgyörgyön ez a mutató már hat ezrelék fölött van. A prefektúra hétfői tájékoztatása szerint 45 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, miközben vasárnap már 76, szombaton pedig rekordszámú, 193 új fertőzöttet vettek nyilvántartásba.

Hétvégén három koronavírus-fertőzéshez köthető elhalálozás is történt. Kovászna megyében a járvány kitörése óta eddig 2830 személy fertőződött meg kórokozóban, 1977-en meggyógyultak, és 70 személy elhunyt. Háromszéken jelenleg 111 fertőzött van intézményes karanténban a kórházakban, 950 esetben rendelték el a lakhelyi elkülönítést.

A prefektúra hétfői tájékoztatása szerint Kovászna megyében a 14 napos fertőzöttségi mutató 3,15 ezrelékes. Összesen 25 olyan település van, ahol a fertőzöttségi incidencia meghaladta a 3 ezreléket, ezek Sepsiszentgyörgy, Egerpatak, Árkos, Barót, Bikfalva, Bita, Bodos, Barátos, Kálnok, Kökös, Kovászna, Illyefalva, Nyújtód, Márkosrét, Csomortán, Márkosfalva, Mikóújfalu, Maksa, Oltszem, Petőfalva, Poján, Szentkirály, Szörcse, Cófalva és Zabola.

Emellett 21 Kovászna megyei településen 1,5 és 3 ezrelék között van a fertőzöttségi mutató, 26 településen 1,5 ezrelék alatti az incidencia és jelenleg 50 olyan település van, ahonnan nem jelentettek koronavírus fertőzöttet.

(Címlapkép forrása: Agerpres)








EZT OLVASTA MÁR?

X