Szeben megye legnagyobb intenzív osztályának nincs katasztrófavédelmi engedélye


-A A+

Szeben megye legnagyobb, 12 ágyas intenzív terápiás osztálya nem rendelkezik katasztrófavédelmi engedéllyel, és nem is tudja ezt kiállíttatni, mert az épület túlságosan régi – közölte az Agerpres hírügynökséggel a Szeben megyei sürgősségi kórház vezetősége.

Az egészségügyi intézmény illetékesei azt írták: a sebészeti részleg – ahol az intenzív osztály is található – olyan épületben működik, amely nem felel meg a katasztrófavédelmi engedély megszerzéséhez szükséges feltételeknek.

A jelenlegi elvárások alapján történő engedélyeztetéshez az épület teljes felújítására volna szükség. A sürgősségi osztály az épület földszintjén működik, ez a részleg 2017-ben, bővítését követően megkapta az ISU engedélyét.

Jelenleg Szeben megyében a legnagyobb az elmúlt 14 napon jegyzett koronavírus-fertőzöttek aránya ezer lakosra vetítve: 8,83. A megyeszékhelyen, Nagyszebenben a fertőzöttségi ráta már 13,42 ezrelék. A várost hétfőtől karantén alá vonták.

A Covid-19-ben szenvedő betegeket ellátó megyei sürgősségi kórházban jelenleg 209 pácienst ápolnak, közülük tizenketten intenzív osztályon vannak.

(Címlapkép: oradesibiu.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X