Egyelőre nem rendelnek el vesztegzárat Kolozsváron


-A A+

A hatóságok egyelőre elhalasztották Kolozsvár karantén alá vonását, noha az erdélyi nagyvárosban a koronavírus-fertőzöttségi arány hétfőn elérte a 9,04 ezreléket.

Mircea Abrudean prefektus hétfőn azzal indokolta a megyeszékhely vesztegzár alá helyezésének elvetését, hogy a közegészségügyi igazgatóság kockázati felmérése szerint erre a lépésre egyelőre nincs szükség. Hozzátette, több tesztet végeznek itt, mint más településeken, így a regisztrált esetek lakossági aránya magasabb.

Kiemelte továbbá, hogy a Covid-19 okozta halálesetek aránya országos szinten Kolozsváron a legalacsonyabb, illetve egyre nő az intenzív terápiás helyek száma: jelenleg 69 elérhető, de a hét végére már várhatóan 96 lesz üzemképes.

Hangsúlyozta, hogy a nyilvántartásban megjelenő fertőzöttségi arány nem tükröz reális adatokat, mert csak a hivatalosan kolozsvári lakhellyel rendelkező lakosság számát veszik figyelembe, míg az itt diagnosztizált pozitív esetek sok esetben nem kolozsvári illetőségűek.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) hétfői adatai szerint Kolozs megyében 7,37 ezrelék, a megyeszékhelyen pedig már 9,04 ezrelék a fertőzöttségi arány.

(Címlapkép: AdobeStock)








EZT OLVASTA MÁR?

X