Online térbe költözött a székelyudvarhelyi diákoknak szóló gazdasági előadássorozat


-A A+

Tematizált előadássorozatot szervezésével igyekszik gazdagítani a diákok ismereteit a Vállalkozz okosan című székelyföldi üzletiterv-vetélkedő társszervezője és szakmai partnere, a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége (SZMSZ). Az előadásokat a járványügyi helyzet miatt szükségmegoldásként az online térbe költöztették.

A székelyudvarhelyi Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium, illetve szakmai partnere, a Székelyudvarhelyi Mikrovállalkozók Szövetsége 2018 óta szervezi meg a Vállalkozz okosan székelyföldi üzletiterv-vetélkedőt a székely városban.

A Maros és Kovászna megyei résztvevők bevonásával tavaly székelyföldivé bővült üzletiterv-diákvetélkedőt idén a járvány miatt nem lehetett megrendezni. A diákok tudásának bővítéséről azonban nem mondtak le, amire alapos okuk is volt. A vetélkedők lefolyása alatt ugyanis a vállalkozói szervezet általánosan azt tapasztalta, hogy az említett versenyeken, leszámítva 2-3 csapatot, többnyire a minimális tudásszint sincs meg a gyakorlati gazdasági ismereteket tekintve, ezáltal az ilyen rendezvények, függetlenül a szervezőtől, eredményektől, vagy az egyébként dicséretes tanulói ambíciótól, szinte pótcselekvés számba mennek.

„Ezen a helyzeten próbált meg javítani a szövetség úgy, hogy egy 8-10 részes, 35-45 perces tematizált előadássorozatot szervez a középiskolás diákok számára, melyek mellé a versenyekre készülő diákok felkészülés gyanánt egyrészt szabadon letölthetik az előadás bemutatóját, másrészt az előadás megnézése után kitölthetnek egy tesztet, ahol ellenőrizhetik ezeket az alapismereteiket” – nyilatkozta a Maszolnak Jakab Áron Csaba SZMVSZ-elnök.

Az eredeti elképzelések szerint az előadások az iskola tanulói előtt folytak volna, egyúttal videóra rögzítve az anyagot. A járványnak miatt ebből végül az előadás videóra vétele történt meg, amelyet az érintett X-XI-es refis diákok online nézhetnek meg.

A mostani iskolaévben, még idén a Gazdaság és fiatalok online előadássorozat három előadását tartották meg és rögzítették a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium aulájában. Október végén az üzleti jog volt a téma Bálint Csaba közgazdász, adótanácsadó, tanár előadásában, november 4-én az emberi erőforrásokról szólt az előadás, ugyancsak Bálint Csaba tolmácsolásában, a múlt héten, november 11-én pedig a költségvetésről tartott előadást Deák Judit közgazdász.

Az előadások médiapartnere a Media Grup Market ADV és a Star rádió volt. A programot Székelyudvarhely város önkormányzata is támogatta.








EZT OLVASTA MÁR?

X