Kórháztűz Piatra Neamţon: felelősségre vonást sürgetett a miniszterelnök


-A A+

Lucian Micu kórházmenedzser lemondása nem elég, a nyomozásnak ki kell derítenie, hogy ki a felelős a szombati kórháztűzért – jelentette ki hétfő este Ludovic Orban miniszterelnök. Közben Piatra Neamţon csendes tüntetést tartottak hétfő este a tragédiában elhunyt áldozatok emlékére.

„Tíz (hétfőn egy sérül is elhunyt, tehát tizenegy – szerk. megj.) ember haláláról van szó. Ilyen esetben bűnügyi nyomozásra van szükség. Az összes kormányzati alárendeltségi struktúrát utasítottam, hogy támogassa a nyomozást, hogy a felelősöket minél előbb azonosítsák. Itt óriási felelősségről van szó, és a bűnösöket meg kell büntetni. A lemondás nem elég” – szögezte le a kormányfő.

A Piatra Neamţ-i megyei sürgősségi kórház igazgatója hétfőn jelentette be, hogy keddi hatállyal lemond tisztségéről. Lucian Micu sajtóközleményében hangsúlyozta: lemondása előtt meg akar bizonyosodni arról, hogy „nem hagyja a véletlenre a dolgokat, biztosított lesz a kontinuitás".

Hétfő este csendes tüntetést tartottak Piatra Neamţon, a szombati korháztűzben elhunyt áldozatok emlékére. Az akción mintegy ötven ember vonult fel gyertyával a kezében. Tüntetés vasárnap is volt a városban, akkor néhány tucat ember a kórház elé vonult, és a vezetőség lemondását követelte.








EZT OLVASTA MÁR?

X