A zilahi, szilágycsehi és zsibói vesztegzár meghosszabbítását javasolják


-A A+

A vesztegzár 14 napos meghosszabbítását javasolják a hatóságok Zilahon, Szilágycsehben és Zsibón – jelentette be szerdán Virgil Ţurcaş, Szilágy megye prefektusa.

A kormánymegbízott rámutatott: november elsején Szilágy megye lépte át elsőként az 5 ezrelékes koronavírus-fertőzöttségi arányt 14 napra vetítve, de ma már nyolc megye előzi meg ebben a tekintetben.

A megye 33 településén (köztük az összes városban) a fertőzöttségi arány meghaladja a 3 ezreléket, 15 helységben az 1,5 ezreléket, és tíz közigazgatási egység van, ahol ez alatt az érték alatt van az új fertőzöttek aránya az elmúlt 14 napra vetítve. „A járványügyi helyzet újratértékelését követően arra a következtetésre jutottunk, hogy a három város karanténját további 14 nappal meg kell hosszabbítani. Az intézkedések egyáltalán nem népszerűek, de minden kockázattal együtt meg kell hozni őket, még akkor is, ha választási kampányban vagyunk" – szögezte le Virgil Ţurcaş.

A járvány kezdete óta Szilágy megyében 4813 koronavírus-fertőzéses esetet regisztráltak, jelenleg 5,14 ezrelékes összesített fertőzési rátát jegyeznek az elmúlt 14 napra, a helyzet a karantén bevezetése óta javulni kezdett – közölte a Szilágy Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Kiss Gábor)








EZT OLVASTA MÁR?

X