Koronavírus: a főmikrobiológus szerint harmadik hullámra is számíthatunk


-A A+

Nagyon könnyen előfordulhat, hogy jövő február-márciusban megjelenik a koronavírus-járvány harmadik hulláma – jelentette ki csütörtökön Marosvásárhelyen Alexandru Rafila, a Román Mikrobiológiai Társaság elnöke.

A parlamenti választásokon a Szociáldemokrata Párt (PSD) listáján induló professzor hozzátette: hogy mennyire lesz erős ez a hullám, az a közegészségügyi intézkedésektől és az egyéni védekezés szintjétől függ. Meglátása szerint Románia lakosságának mintegy 90 százaléka még nem esett át a fertőzésen, ezért a „fogadóközeg mérete nagyon nagy”.

Kifejtette: a légúti betegségek ismérve, hogy „hullámokban” terjednek. A tavaszi hullámot egy sokkal nagyobb őszi követte, amelyre azonban az egészségügyi rendszerek már sokkal jobban felkészültek. Nagyon valószínűnek tartja, hogy február-márciusban megjelenjen egy harmadik hullám, amelynek erősségét még nem lehet felmérni, de az megállapítható, hogy mérete nagymértékben függ a hatósági intézkedésektől és a társadalom hozzáállásától.

(Nyitóképen: Alexandru Rafila Marcel Ciolacu PSD-elnök társaságában, amikor bejelentette, hogy a párt képviselőjelöltje lesz)








EZT OLVASTA MÁR?

X