Átadták a székelyhídi körgyűrűt, a helyieket meg sem hívták


-A A+

A liberálisok teljesen kisajátították az eseményt, mely lezárta az útszakasz 9 éven át történő építését.

Lucian Bode szállításügyi miniszter jelenlétében ellenőrizte a Székelyhíd körgyűrűjén zajló munkálatokat Dumitru Țiplea Bihar megyei prefektus és Ilie Bolojan megyei tanácselnök. A liberális kampányrendezvénnyé silányított találkozón elhangzott, a körgyűrűt holnaptól, december 1-jétől nyitják meg a forgalom előtt.

A székelyhídi terelőút 7,2 kilométer hosszú. Székelyhíd déli részén a csokalyi letérő után kezdődik és kelet felől kerüli el a várost, keresztezve a Székelyhíd–Margitta országutat, majd Kiskereki előtt csatlakozik ismét az Érmihályfalva és Szatmárnémeti irányába vezető műúthoz. A megépítésről szóló szerződést 2011-ben írták alá, ám a munka lassan indult be. 2015-ben, amikor a kivitelező csődöt jelentett, a munkálatok még csak felerészt voltak kész. 2018-ban újra versenytárgyalást hirdettek a terelőút megépítésére, s a munkálatok tavaly kezdődtek újra.

Így épült meg bukaresti finanszírozással és felügyelettel egy érmelléki kisváros 7,2 kilométeres körgyűrűje 9 esztendő alatt. A terepszemlét tartó Lucian Bode egyébként szégyennek nevezte, hogy így elhúzódott a munka, ám arról már nem szólt, hogy ez idő alatt a szociáldemokraták mellett a liberálisok szintén több minisztert adtak a szállításügyi tárca élére.

A tárcavezetővel egyébként több munkatelepet is meglátogattak hétfőn, a székelyhídi körgyűrű mellett a Bihar és Bisztraterebes között frissen felújított utat, valamint a Nagyvárad és Belényes közötti, mintegy évtizede épülő 76-os országutat. A Bihar megyei önkormányzat figyelt arra, hogy biztosított legyen a sajtónyilvánosság, ugyanis mikrobusszal fuvaroztatta az újságírókat egyik helyről a másikra. A sikereken azonban senkivel sem osztozkodtak a liberálisok, mert a nem az ő szekértáborukhoz tartozó önkormányzati vezetőket nem hívták meg a találkozókra és az átadásokra. Így történt ez Székelyhídon is, ahol egyetlen érintett önkormányzat részéről sem hívtak meg senkit az eseményre.

(Nyitókép: Borsi Balázs)








EZT OLVASTA MÁR?

X