Kevés új koronavírusos esetet jegyeztek Hargita megyében


-A A+

Nem változott a napok óta megszokott trend: az elmúlt 24 órában is kevés új koronavírusos esetet regisztráltak Hargita megyében, közölte hétfőn délben a prefektusi hivatal. Új haláleset nem történt.

Mindössze hat új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt napban Hargita megyében, ezzel 4834-re nőtt a a járvány kitörése óta megfertőződött személyek száma. Ennél nagyobb mértékben, 31-gyel emelkedett a gyógyultak száma, akik összese 4196-an vannak. Újabb, koronavírussal összefüggő halálesetet nem jegyeztek az elmúlt 24 órában.

A megye kórházaiban is kevesebben állnak kezelés, illetve megfigyelés alatt: Csíkszereda, Székelyudvarhely és Gyergyószentmiklós egészségügyi intézményeiben összesen 118 a bentfekvő koronavírusos esetek száma. Házi elkülönítésben 379-en, karanténban 964-en tartózkodnak. Az ezer lakosra számított fertőzési ráta értéke 1,07 ezrelékre csökkent.

Maros megyében viszonylag magas számú, 100 új fertőzöttet jegyeztek, míg Kovászna megyéből hétfőn nem érkeztek új adatok a hétvégi tesztelések elmaradása miatt.

(Borítókép: casajurnalistului.ro)








EZT OLVASTA MÁR?

X