Házi őrizetbe helyezték a betegszállítót, aki tévedésből lekapcsolt egy pácienst a lélegeztetőgépről


-A A+

Házi őrizetbe helyezte szombaton a fővárosi 3. kerületi bíróság a bukaresti Victor Babeş-kórház betegszállítóját, akit azzal gyanúsítanak, hogy az egészségügyi intézmény intenzív osztályán tévedésből lekapcsolt a lélegeztetőgépről egy pácienst, a 65 éves koronavírusos nő pedig röviddel azt követően meghalt.

A bíróság elutasította az ügyészeknek a betegszállító előzetes letartóztatására vonatkozó kérését, és elrendelte a 30 napos házi őrizetbe való helyezést. A döntés nem jogerős, mind az ügyészség, mind a gyanúsított személy megtámadhatja azt.

A betegszállítót pénteken vették őrizetbe az ügyészek gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt. A kórház illetékesei csütörtökön számoltak be arról, hogy elhunyt az intenzív osztályon egy 65 éves beteg, és mivel felmerült a gyanú, hogy nem természetes okból állt be a halál, feljelentést tettek a rendőrségen és az ügyészségen.

Sajtóinformációk szerint az okozta a 65 éves, koronavírusos nő halálát, hogy tévedésből levette a lélegeztetőgépről a betegszállító, akit egy másik – már elhunyt – személy elszállításával bíztak meg.

Az egészségügyi intézmény vezetősége is belső vizsgálatot indított a vonatkozó kórházi eljárások betartásának ellenőrzése és az esetleges fegyelmi kihágások megállapítása érdekében.

(A nyitókép illusztráció | Fotó: Agerpres/EPA)








EZT OLVASTA MÁR?

X