Legyél te is angyal! – mutatjuk a Hargita megyei gyerekek kívánságait


-A A+

A rászoruló gyermekeknek is jár a karácsony csodája – bizonyítják immár harmadik éve a Maszol olvasói, akik lehetetlent nem ismerve teljesítik az államilag gondozott csemeték karácsonyi kívánságait. Az idei Legyél te is angyal! jótékonysági akciónkon meglátszik a járványhelyzet hatása, hiszen, mint írtuk, a gyermekek egy része okoseszközöket kér, hogy az online oktatásban való részvételét könnyíthesse. Jócskán akadnak, akik ceruzákkal, ruhákkal, könyvekkel, versenyautókkal, nyaklánccal is megelégszenek, így olvasóink anyagi helyzetére bízzuk, milyen kívánságokat teljesítenek: ha a felsoroltakból csupán néhányat tudnak előteremteni, az is szebbé varázsolja az államilag gondozott apróságok karácsonyát.

A Maszol kezdeményezésére idén Kovászna és Hargita megyei gyermekeket örvendeztethetnek meg olvasóink karácsonykor. Elsőként Kovászna Megye Gyermekvédelmi és Szociális Vezérigazgatósága munkatársainak együttműködésével családi típusú központokban nevelkedő gyermekek rajzoltak leveleket az angyalnak, ezeket itt nézhetik meg. Most a Hargita Megye Gyermekvédelmi és Szociális Vezérigazgatóság munkatársainak közbenjárására tusnádi, csíkszentkirályi és csíkzsögödi családi típusú házakban lakó csemeték küldtek személyes hangvételű leveleket angyalaiknak.

Az angyallá válás egyszerű: ha megvásárolnák a leveleken szereplő kívánságokat, jelezzék szándékukat Facebook-bejegyzésünk alatt kommentben, majd december 18-áig hozzák be a meglepetéseket szerkesztőségünkbe (Kolozsvár, Sólyom utca 24/A). Ugyanakkor azt is megtehetik, hogy a Hargita Megyei Gyermekjogvédelmi Igazgatóság kapusszobájában adják le az ajándékokat (Csíkszereda, Szabadság tér, 5 szám), és mi gondoskodunk arról, hogy a meglepetések időben bekerülhessenek a fa alá. A csomagra kérjük, írják fel a gyermek nevét, életkorát és osztályát.

Mutatjuk a Hargita megyei gyermekek kívánságait:

Amennyiben kérdésük merülne fel, írjanak nekünk Facebookon, vagy keressék kolléganőnket, Miklós Anitát a 0722 666- 859-ös telefonszámon.







EZT OLVASTA MÁR?

X