Mégis megkapják fizetésüket a Kovászna megyei szociális és gyermekvédelmi rendszer dolgozói


-A A+

Az év végi bizonytalanságok után mégis időben megkapják a fizetésüket a szociális és gyerekvédelmi rendszer Kovászna megyei alkalmazottai. Kovászna Megye Tanácsának hétfői ülésén Tamás Sándor tanácselnök elmondta: a román kormánnyal folytatott hosszas vita után sikerült elérni, hogy legalább részlegesen teljesítsék a gyerekvédelmi és szociális rendszer felé vállalt kötelezettségeket.

A múlt hét végén jelent meg a Hivatalos Közlönyben a kormányhatározat, amely alapján 2,3 millió lejt utal a kormány célirányos támogatásként a Kovászna megyei szociális és gyerekvédelmi rendszer számára. A Kovászna megyei önkormányzat pedig kiegészítette, „betömte a lyukakat” és mind az 581 alkalmazottunk időben megkapta és megkapja az összes személyi költséget jelentő juttatást, mondta Tamás Sándor.A szociális és gyermekvédelmi rendszerben országos szinten az ősz folyamán kezdődtek a gondok, mintegy 40 000 alkalmazott nem kapta meg időben az októberi bérét. Akkor Kovászna Megye Tanácsa átszervezte a saját költségvetését, átutalt a megyei szociális és gyerekvédelmi igazgatóságnak 3 millió lejt, hogy a rendszerben dolgozók megkapják a fizetésüket.

Az idei országos költségvetési törvény 50-50 százalékban határozta meg a kormány és a megyei önkormányzatok hozzájárulásának mértékét, ám ezt a kormány nem tartotta be. Háromszéken a megyei tanács 75 százalékban, a kormány csak 25 százalékban fedezte a szociális és gyermekvédelmi rendszer fenntartását.








EZT OLVASTA MÁR?

X