Elkezdődött a tanárok véglegesítő vizsgájának utolsó szakasza


-A A+

Elkezdődött a tanárok véglegesítő vizsgájának írásbeli szakasza. A csütörtökön zajló, négy órás vizsgára 7888 tanár iratkozott be, az átmenőjegy pedig 8-as. A választható tantárgyak száma 126. Aki sikeresen teszi le a véglegesítő vizsgát, az bővített jogokkal, végleges munkaszerződéssel vehet részt a közoktatásban.

A csütörtöki vizsga egységesen, 42 vizsgáztató központban zajlik, és a következő tételekből áll: szaktantárgy, oktatási módszertan, pedagógia, oktatáspszichológiai ismeretek. A korábbi évekhez képest idén újdonságnak számít, hogy az alig egy éves régiséggel rendelkező oktatók is részt vehetnek a vizsgán. Újdonság az is, hogy az átmenőjegyet 7-esről 8-asra emelték.

Az eredményhirdetés július 23-án lesz,  27-én hirdetnek óvások utáni, végleges eredményeket. Az idei vizsgázók legnagyobb hányada, 33,5 százaléka 20-25 éves, a 26-30 éves korosztály a jelentkezők 28 százaléka. A tavalyi véglegesítő vizsgázók 62,23 százalékának sikerült a megmérettetés, 17 személyt puskázás miatt kizártak a vizsgáról, 293-an pedig meggondolták magukat és nem jelentkeztek.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X