Ifjúsági ünnep Marosvásárhelyen fegyverrel, egyenruhával


-A A+

Háromnapos ünnepséget szervezett a polgármesteri hivatal Az ifjúság napjai címmel a marosvásárhelyi Városligetben. A péntektől vasárnapig tartó sorozaton az érdeklődők nem csupán a különböző fellépőknek tapsolhattak, de a rendőrség, csendőrség, tűzoltóság és rohammentő szolgálat munkatársait és azok tevékenységét is megismerhették.

A városi parkban, az egykori ligetben sátrakkal, fagyizókkal, kürtőskalács- és főttkukorica-árusokkal várta az érdeklődőket, főleg a fiatalokat a háromnapos sorozatra a polgármesteri hivatal. A július 26-28-ára szervezett rendezvénysorozaton román és magyar énekesek, együttesek, előadók léptek színpadra esténként, napközben pedig az olyan látványos foglalkozásokat mutatták be, mint a hegyimentő szolgálat, csendőrség, rendőrség, rohammentő szolgálat tevékenységét.

Megtekinthettek például egy ejtőernyős bemutatót a városi stadionban, egy magassági mentést hegyi csendőrökkel, a kalandpark oktatóival. A nézelődők láthatták, hogy hogyan zajlik a járműből való kiszabadítás, lángbaborult jármű és utasai megmentése, kiszabadítása. A gyerekek és szüleik beülhettek a tűzoltókocsiba, elmagyarázták nekik, hogy melyik felszerelés mi célt szolgál, mikor mit használnak. A csendőrség standjánál a fegyvereket próbálgatták, a SMURD-nál a metőkocsit tanulmányozták.

Vasárnap a bemutatók mellett roma táncokkal szórakoztatják a közönséget, lesznek filmvetítések, este kilenckor pedig közös tábortűzzel ér véget az esemény.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X