Szüreti bált tartottak a kisbácsi magyarok


-A A+

A kolozs megyei Kisbácsban ismét megszervezték az immár hagyományossá vált szüreti bált szombaton – tájékoztattak vasárnap a szervezők, akik emlékeztettek rá, hogy a közösség életében fontos szerepet tölt be ez az esemény, hiszen hagyományápoló kicsik és nagyok egyaránt szórakozhatnak.

Az esemény résztvevőit köszöntötte Deák Ferenc, Kisbács-i RMDSZ elnök és alpolgármester, aki elmondta, példaértékű a kisbácsi ifjúság hagyományok iránti tisztelete, hiszen önszántuktól vállalták azt, hogy idén is kulturális műsorral kedveskednek a közösség tagjainak, időt és energiát nem sajnálva.

A felszólalók sorát Mureșan Ioan-Florin, Kisbács polgármestere folytatta, aki gratulált a szervezőknek, és megtisztelve érezte magát, hogy egy ilyen közösség tagja lehet.     

Kovács Péter, az RMDSZ főtitkára köszöntő beszédében elmondta, hogy pénzzel lehet utat, de közösséget csak lélekkel lehet építeni. Horváth Anna, Kolozsvár alpolgármestere és Magdó János Magyarország kolozsvári főkonzulja szintén köszöntötték az egybegyűlteket.

Az eseményt továbbá megtisztelte jelenlétével: Vákár István a Kolozs megyei tanács alelnöke, Lőrinczi Zoltán megyei tanácsos, ifj. Deák Ferenc a Kolozs megyei RMDSZ megyei Képviselők Tanácsának alelnöke, Márton Orsolya a Kolozs megyei RMDSZ Nők Szervezetének ügyvezető elnöke, Vincze Róbert a Kolozs Megyei Ifjúsági Fórum (KIFOR) képviselője, Eckstein-Kovács Péter, valamint több helyi tanácsos.

Az eseménynek közel kétszáz résztvevője volt, akik hajnalig mulattak a hagyományoknak megfelelő báli zenére.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X