Esős idő lesz csütörtökig, hegyvidéken havazhat


-A A+

Nagy mennyiségű csapadék és erős szélfúvás éri el az országot szerda reggelre, csütörtökig mindenfelé sok eső lesz. Az országos Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint az esőzés mellett helyenként havasesőre, havazásra is lehet számítani. A hőmérsékleti értékek fokozatosan csökkenni fognak, csütörtökig a nappali értékek 12-14 Celsius fok körül alakulnak, az éjszakai hőmérséklet pedig nem haladja meg a 4-5 fokot.

Hét végére kicsit melegebb lesz, de jövő hétfőtől rohamos lehűlésre lehet számítani, november 17-éig a legalacsonyabb hőmérséklet alig éri el a 2 fokot az ország nyugati részén, a nappali legmagasabb pedig a 8 fokot. A Székelyföldön nagy valószínűséggel fagypont alá süllyed a hőmérséklet már ezen a héten, majd a jövő hét végére mínusz 4 fokig is lehűlhet. A nappali értékek a Székelyföldön, szerdán és csütörtökön nem haladják meg a 8-9 fokot, majd egy kisebb felmelegedés után a jövő hét végére legtöbb 6 fokig melegszik fel a levegő napközben.

Hegyvidéken már ezen a héten nagyon hideg lesz, mínusz 4 fok körül alakul a hőmérséklet szerda éjszaka, nappal pedig legfennebb 2 fokig melegszik fel. A jövő hét végén a hegyvidéken is beáll az évszaknak megfelelő hideg időszak, és tartósan marad.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X