Húszan mártóztak meg a befagyott Marosban (GALÉRIA)


-A A+

Nem vallásos hitbuzgalomból, hanem a sport iránti szeretetből ugráltak a befagyott Maros vizébe hétfő késődélután Marosvásárhelyen. A hatodik alkalommal megrendezett különleges eseményen húszan vállalkoztak arra, hogy megmártóznak a 2 fokos vízben.

„Nem olyan borzasztó, meg is lehetne szokni” – mondta a maszol.ro-nak Robike (polgári nevén Mircea Gustav Robert) kezdeményező, aki érdeklődésünkre elmondta, hat évvel ezelőtt a befagyott Maroson megpillantott egy léket és gondolta, megfürdik benne. Következő alkalommal barátai is csatlakoztak hozzá, mára már nagy érdeklődésre számot tartó esemény lett, bár tavaly több látogató előtt történt a csobbanás, most valószínűleg az enyhe idő miatt sokan nem tartották annyira érdekfeszítőnek a látványt.

A Maros befagyott jegét csákánnyal vágták ki, a lék mellett a megyei hegyi mentőszolgálat egyik munkatársa állt búvárruhában, hogy baj esetén segíthessen, de erre nem volt szükség.

A csobbanók között volt Szász Attila, a Marosvásárhelyi Rádió magyar szerkesztőségének vezetője is, aki a maszol.ro-nak elmondta, harmadik alkalommal fürdik meg a jeges vízben.

Aki a jeges vízbe beleugrott, annak teljesen el kellett merülnie, a fejét is bele kellett dugnia a vízbe, utána pedig a jégtáblákból készített „fotelben” kellett „megpihennie”. A fürdőzőket egy fóliasátor várta, ahol megtörölköztek és felöltöztek, majd a helyben főzött babgulyással és forralt borral melegedhettek fel.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X