„Felelős fegyverhasználatot” kért vendégeitől Ion Ţiriac


-A A+

Idén „csak” száz vaddisznó esett áldozatául a Bihar megyei Bályokon minden évben megrendezett VIP-vadászatnak, mivel a házigazda Ion Ţiriac „felelős fegyverhasználatot” kért vendégeitől.

A kétnapos vadászaton az európai – főleg német – felső tízezer olyan képviselői voltak jelen, mint Wolfgang Porsche (a nevét viselő luxusautógyár tulajdonosa), Frantz Rauch (a nevét viselő gyümölcsitalokat készítő vállalat vezetője), Klaus Mangold (Daimler-Chrysler volt elnöke), Siegfried Wolf (Vlagyimir Putyin ipari befektetési tanácsadója).

Az idén tízedik évfordulóját ünneplő vadászat szombaton reggel 8 órakor kezdődött, egy rövid eligazítással, majd a falusi hajtók a vendégek kezére játszották a vaddisznókat. Ebédre hagyományos ételeket fogyasztottak (paszulyleves, báránysült), majd folytatták az „öldöklést”. A végelszámolásnál kevesebb, mint 100 vaddisznó hevert kiterítve a bályoki mezőn. Ez a szám jelentősen elmarad az előző évek trófeáinak számától 2011-ben összesen 254 vaddisznó trófeáját gyűjtötték be a Bályokon vadászó hírességek. Ion Țiriac 2005-ben szervezett először vadászatot a birtokán. Az első évben 185 vaddisznót lőttek ki, Adrian Năstase volt miniszterelnök egymaga 23-at kapott puskavégre.

„Gyönyörű országuk van, az emberek vendégszeretőek, az üzlet is jól megy. Három kismalacot lőttem az idén, de otthon van egy medvetrófeám, amelyet Brassóban terítettem le” – nyilatkozta a ProTV-nek Wolfgang Porsche, aki büszkén mutatta aranyberakásos puskáját. Klaus Mangold is csak egy kicsi vaddisznót lőtt az idén, hiszen mint mondta szelektálnia kellett. Frantz Rauch a hó hiányát sajnálta és kitért a lőtt vaddisznók számát firtató kérdés elől.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X