Rendkívül sokat lógnak a háromszéki iskolások


-A A+

A háromszéki diákok közel félmillió tanórától hiányoztak az első félévben, ez 120 ezer hiányázással több, mint a tavalyi tanév első felében, derül ki a Kovászna megyei tanfelügyelőség elemzéséből, amely szerint a hiányzások 55 százaléka igazolatlan volt. A napokban közzétett elemzésből kiderül az is, hogy egy háromszéki diákra átlag 17,50 tanórányi hiányzás jutott, és fejenként 9,50 tanóra igazolatlan. Az első félévben legtöbbet a végzős, líceumi diákok hiányoztak, itt egy diákra 27,50 hiányzás jut.

Kovászna megyében a legtöbb hiányzó a sepsiszentgyörgyi Kós Károly, Berde Áron, Puskás Tivadar, a bodzafordulói Nicolae Bălcescu és a kézdivásárhelyi Apor Péter és Gábor Áron szaklíceumok diákjai hiányoztak. Az első iskolai félévben a legkevesebbet a sepsiszentgyörgyi Mikes Kelemen líceum, Székely Mikó Kollégium, Mihai Viteazul főgimnázium és a kézdivásárhelyi Nagy Mózes iskolák tanulói hiányoztak tanórákról. 

A háromszéki elemi iskolák hiányzásos toplistáját az őrkői Néri Szent Fülöp iskola vezeti, illetve a többségében romák által lakott Bölön, Gidófalva, Ozsdola és Árapatak iskoláiban nagy a hiányzók száma.

Az iskolakerülés megfékezése érdekében a tanfelügyelőség arra kéri az iskolák vezetőségét, hogy kövessék fokozott figyelemmel a diákok óralátogatását, erősítsék meg a kapusszolgálatot, a be és kiléptetési rendszert, és az osztályfőnökök keressék fel otthonukban a sokszor hiányzó gyerekek szüleit.

Háromszéken az elmúlt félévben a hiányzások miatt 852 diák kapott 7-es magaviseletet és további 145 tanulónak hetesnél is kisebb a magaviseleti jegye.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X