Uniós támogatás tanintézeteknek


-A A+

Iskolaépületek felújítását vagy bővítését, továbbá iskolai campusok felújítását, bővítését, építését célzó beruházások befejezésének támogatását kérelmezhetik a tanintézetek vezetői az önkormányzatok bevonásával. A bölcsődék és óvodák nem igényelhetik a támogatást.

Ugyanakkor befejezett, de ki nem fizetett beruházásra is kérhetnek támogatást az iskolák. Erről levélben tájékoztatja a Hargita megyei oktatási intézményeket Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Bartolf Hedwig főtanfelügyelő.

Nem lehet késlekedni

A Regionális Operatív Program 3.4.-es Kiemelt Intézkedése keretében a helyi vagy megyei önkormányzatok pályázhatnak, egyedül vagy partnerségben az adott tanintézettel, attól függően, hogy az építkezési munkálatokat célzó kivitelezési szerződést az önkormányzat vagy az oktatási intézmény írta alá a kivitelezővel. A levélírók felhívják a figyelmet arra, hogy ebben a kiírásban új beruházás finanszírozására nincs lehetőség, és hogy az érintett polgármesteri hivatalok ne késlekedjenek a kérelmek benyújtásával. Csak polgármesteri hivatal vagy megyei tanács lehet a kérelmező, nem a tanintézet, amelynek azonban egy partnerségi egyezmény aláírásával közre kell működnie a támogatási kérelem elkészítésében.

A pályázati dokumentáció leadása két szakaszban történik, az első szakasz (amely kizáró jellegű) határideje 2014. április 14. Minderről bővebb információ található az http://inforegio.ro honlapon.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X