Tízezer lejes kárt okozott a szélvihar Sepsiszentgyörgyön


-A A+

Jelentős károkat okozott Sepsiszentgyörgyön is a hétfő éjszakai szélvihar. Fákat tört és reklámbannereket tépett le, de megrongálta a központi piaci sportlétesítmény sátor borítását. Marian Stiopu a Kovászna megyei Sport és Ifjúsági igazgatóság vezetője elmondta: a szélvihar által okozott kár értéke 10 ezer lejre tehető, ugyanis a megrongálta a sátorral födött sportpálya elektromos berendezéseit és az éjszakai kivilágítást, illetve tíz méteren hasította fel a minifoci és teniszpályák sátor borítását.

A sportigazgatóság memorandumot küldött a szakminisztériumhoz, és kérik utaljanak ki pénzösszeget a szélvihar által okozott károk kijavítására. A sepsiszentgyörgyi központi piac fele vezető úton lévő sportlétesítményt 2009-ben korszerűsítették és borították be különleges sátorral.

A tűzoltók több ledöntött fát távolítottak el az úttestről, amelyek akadályozták a közlekedést vagy károkat okoztak Sepsiszentgyörgyön és környékén. Marius Tolvaj szóvivő elmondta, az Olt utcában egy parkoló gépkocsira zuhant a szélvihar által kitépett fa, a Kórház utcában egy, a Csíki utcában két fa dőlt az úttestre, a tűzoltók az Állomás környékén az elektromos vezetékre felakadt fát kellett eltávolítsák.

A tűzoltók még hétfőn délután is két csapattal próbálták megakadályozni, hogy az Oltmező utcában egy vihar által megtépázott fa rádőljön egy magánház tetejére. A vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a Sepsiszentgyörgy-Előpatak közötti úton kellett helyreállítaniuk a közlekedést, a lezuhanó fa 12 méteren az út menti korlátot is tönkretette.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X