Egymillió lejes kárt okozott a kovásznai tűzvész


-A A+

Több mint egymillió lejes kárt okozott a Kovászna városi tűzvész, amelyben a leégett fafeldolgozó üzem egyik alkalmazottja is megsérült. Kedden hat tűzoltóautóval több mint hat órán át küzdöttek a lángokkal Kovászna zabolai kijáratánál kigyulladt fafeldolgozó üzemnél.

Marius Tolvaj, a Kovászna megyei Készenléti Felügyelőség (ISU) szóvivője szerint az tűzet vélhetően a villanyhálózaton bekövetkezett rövidzárlat okozta. A lángok martalékává vált a fafeldolgozó üzem 1400 négyzetméteres tetőszerkezete, elégett több mint 20 fafeldolgozó gép, 150 köbméter faanyag, illetve a cég dokumentumai és az alkalmazottak személyes iratai.

Előzetes felmérések szerint a kovásznai tűzvészben mintegy 1,2 millió lejnyi kár érte a céget, mindamellett, hogy a tűzoltók még legalább egymillió lejnyi értéktárgyat kimenekítettek a tűzből. Értesülésünk szerint a cégnek van biztosítása, így várhatóan megtérítik a kárát.

A tűzesetben a falfeldolgozó egyik alkalmazottja a bal kezén égési sérüléseket szenvedett, őt a fürdővárosi kórházban kezelik. Az oltásba bekapcsolódtak a sepsiszentgyörgyi, kovásznai és kézdivásárhelyi katonai tűzoltók és civilek is, de így is hat órába telt míg megfékezték a lángok terjedését. 








EZT OLVASTA MÁR?

X