Rehabilitációs központ nyílik az emberkereskedés áldozatainak


-A A+

Az utóbbi időben nemzetközi szociális problémává és szervezett bűnözési formává nőtte ki magát az emberkereskedelem, millió emberi tragédiát okozva, ezért rehabilitációs központot nyitnak az áldozatai számára Kolozsváron, olvasható a Kolozs Megyei Tanács keddi közleményében.

Mint írják, Romániában előszeretettel toboroznak fiatal lányokat és nőket, elsősorban a 13 és 33 év közötti korosztályból, az áldozatok negyede kiskorú, több mint fele pedig 18-23 év közötti. A ziare.com szerint a Nagy-Britanniában eladott emberek száma ötödével nőtt egy év alatt, a legtöbb embert Romániából és Lengyelországból viszik ki, átlagban 200 fontért (1000 lej).

Figyelembe véve az emberkereskedelem erősödését, az áldozatok segítésére és védelmére kell hangsúlyt fektetni, ezért október elsején megnyílik a tíz férőhelyes, Kolozs Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatósághoz tartozó központ, melynek a helyszíne - az áldozatok védelme miatt – titokban marad. Elsősorban a megyében élő gyerekek és fiatalok segítését célozzák meg.

A befogadott fiatalokat ideiglenesen fogadják itt, különös hangsúlyt fektetnek az érzelmi támogatásra és a pszichológiai konzultációkra.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X