Háromszéken már hétvégétől indul a síszezon


-A A+

A háromszéki sípályákon hétvégétől indul a síszezon, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen jövő héttől korcsolyázni is lehet. Ha az időjárás nem melegedik fel túlságosan, Kovászna városban péntektől, a két sugásfürdői pályán szombattól lehet sízni.

Sugásfürdőn a pályák előkészítési munkálatait késleltette a hosszas áramszünet, mivel ezidő alatt nem tudták működtetni a hóágyút, mondta Tischler Ferenc. A sepsiszentgyörgyi alpolgármester szerint decemberben még az elmúlt téli árakon lehet használni a sífelvonókat, azaz a felvonások számának függvényében 10 és 50 lejt kell kifizetni, illetve 15 lejes garanciát kérnek a kártyára.

A jövő évi árakat egy későbbi tanácsülésen állapítják meg, de igyekeznek figyelembe venni a lakossági javaslatokat, így azt, hogy kaput szerelnek, és az a gyerek nem fizet, amely átfér alatta. Az önkormányzat www.sepsi.ro honlapján webkamerán lehet követni a sugásfürdői 250 méter hosszú kispályát és az 560 méteres nagypályán történteket. Kovásznán pénteken nyitják meg a Lőrincz Zsigmond Sípálya alsó, 400 méteres szakaszát, a felső részt később indítják be. A felvonó bérlet 20 és 60 lej között váltakozik, diákok és nyugdíjasok fél árat fizetnek.

Sepsiszentgyörgyön elkezdték felszerelni a lakónegyedi korcsolyapályákat is. A központi piachoz közeli pályán várhatóan jövő szerdától lehet korcsolyázni, a volt Europiacon lévő jégpálya jövő hétvégén nyílik. Felnőttek 7-, gyerekek 5 lejért korcsolyázhatnak. Kézdivásárhelyen is jövő szerdára tervezik a korcsolyapálya megnyitását, ott felnőttek 5 lejért, gyerekek 3 lejért léphetnek majd jégre.

 








EZT OLVASTA MÁR?

X