Folytatódik a Kós Károly Akadémia Alapítvány előadás-sorozata


-A A+

Idén is folytatódnak Marosvásárhelyen a Kós Károly Akadémia Alapítvány nagy sikerű, történelmi tárgyú előadásai. A január 15-én elkezdődő előadás-sorozat Magyarország és Európa viszonyát vizsgálja a honfoglalástól a felvilágosodás koráig.

Az Akadémia kezdeményezésének célja, hogy Kós Károly szellemiségét követve, megteremtse az erdélyi magyar történelmi gondolkodás fontos, tudományos igényű fórumát Marosvásárhelyen.

A májusig tartó, tíz előadást magába foglaló új sorozat keretében a jelenkori magyar történelem-kutatás olyan kiváló képviselői tartanak előadást, mint Font Márta tanszékvezető egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, Zsoldos Attila akadémikus, a Magyar Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének kutató professzora, Csukovits Enikő, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, C. Tóth Norbert, a Magyar Országos Levéltár Magyar Medievisztikai Kutatócsoport tudományos főmunkatársa, Fodor Pál, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpontjának főigazgatója, Oborni Teréz, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, Pálffy Géza, a Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi Intézetének munkatársa, Gebei Sándor, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, tanszékvezető egyetemi tanár és Kalmár János, kandidátus, az egri Eszterházy Károly Főiskola docense.

A sorozat első előadását Fodor István kandidátus, a Magyar Nemzeti Múzeum nyugalmazott főigazgatója tartja január 15-én, csütörtökön 17 órától, a marosvásárhelyi Kultúrpalota kistermében Bizánc és Róma között: a honfoglaló magyarok útkeresése címmel.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X