Ezek voltak a legnépszerűbb nevek 2014-ben Romániában


-A A+

Az Andrei és a Maria volt az újszülötteknek adott legnépszerűbb fiú-, illetve leánynév tavaly Romániában a lakosság-nyilvántartó hivatal hétvégén közölt összesítése szerint. A magyar nevekről nincs összesítés.

A legkedveltebb fiúnevek top tízes listája 2014-ben: Andrei, David, Alexandru, Gabriel, Mihai, Cristian, Ştefan, Luca, Ionuţ és Darius. A toplista hasonlít a 2013-ashoz, enyhe módosulásokkal. Így például bekerült az első tízbe a Luca név, míg a Ştefan a tavalyelőtti 4-ikről a 7-ik helyre csúszott.

A legkedveltebb leánynevek top tízes listája sem sokat változott tavaly 2013-hoz képest: Maria, Elena, Ioana, Andreea, Sofia, Alexandra, Antonia, Daria, Ana, Gabriela. Újdonságot jelent a Sofia név bekerülése a top tízbe, illetve tavaly az Elena megelőzte népszerűségben az Andreeát, amely 2013-ban még a második helyen volt.

Tavalyelőtt egyébként szintén az Andrei és a Maria voltak a legkedveltebb nevek a szülők körében. Újdonságot jelentett a tavaly, hogy ritkábbak lettek a furcsa, rendhagyó nevek. Ezek használatát egyébként a polgári törvénykönyv is tiltja.








EZT OLVASTA MÁR?

X