Rács mögött a szentgyörgyi kiskorúakat kihasználó bűnbanda


-A A+

Jelenleg harmincnapos előzetes letartóztatásban várja az ügy fejleményeit az érintett hat személy, akiket azzal vádolnak, hogy két éven keresztül szexuálisan kihasználtak négy kiskorú lányt egy sepsiszentgyörgyi szórakozóhelyen.

A maszol.ro tudósítója is beszámolt a szervezett bűnözés elleni hatóság (DIICOT) azon akciójáról, melynek során a megyei rendőrség és csendőrség segítségével prostituálthálózatot számoltak fel. Az áldozatok 13–16 évesek voltak.

A Kovászna Megyei Törvényszék közzétette a vádlottak nevét is. A lányok a tavaly bezárt megyeszékhelyi Flamingo bárban nyújtottak szexuális szolgáltatásokat, melynek tulajdonosa Szalay Csaba, az egyik alperes. Feraru Teodor Vasile rendőrtiszt gyakori látogatója volt a bárnak, és közben arra vigyázott, hogy ne derüljenek ki az ott lezajlott üzelmek. Az ügyészség szerint a bártulajdonos az ő védelmét élvezve dolgoztathatta zavartalanul a fiatal lányokat.

Az egyenruhás köztudottan jártas volt a harcművészetekben, évekig dzsúdózott is. Facebook-oldalán olyan fényképeket tett közzé, amelyeken rendőri magatartását sutba vágva, maffiózó szerepben tetszelgett. A fotókat időközben valaki eltávolította oldaláról. Vagyonnyilatkozatát nézve kitűnik, Feraru Foksányból került Háromszékre, ahol a moldvai fizetéséhez képest (750 lej) jelentősen jobban keresett, havi 2500 lejt.

A rendőrt időközben felfüggesztették állásából, és visszavonták a titkosított iratokhoz való hozzáférési jogát, valamint az ügyben belső vizsgálatot is elrendelt a megyei rendőrség parancsnoka, mivel a rendőrök sosem járőröznek egyedül, így elképzelhető, hogy más is tudott a kiskorúak kihasználásáról.








EZT OLVASTA MÁR?

X