Lemondott tanácsosi tisztségéről Kikeli doktor


-A A+

Lemondott tanácsosi tisztségéről Kikeli Pál. A szív- és belgyógyász a legutóbbi váasztásokon, 2012-ben nyerte el az RMDSZ színeiben az önkormányzati képviselői tisztséget.

Kikeli Pál az önkormányzaton belüli szakbizottságok közül a művelődési és tanügyi bizottságnak volt a tagja, számos kulturális jellegű esemény kezdeményezője. Például ő indítványozta a Pro Cultura díjat, amelyet azoknak a Marosvásárhelyen működő kulturális intézményeknek adtak át a Marosvásárhelyi Napok keretében, amelyek tevékenységükkel jelentősen hozzájárultak a város művelődési életéhez. Így kapott díjat többek közt a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, a Teleki Téka, az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház, a Lórántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület és még sok más intézmény és civil szervezet. Kikeli Pál nevéhez ugyanakkor orvosként is számos kezdeményezés fűződik, mint például a „100 méter az egészségért” projekt, amely keretében sétányokat alakítottak ki Vásárhelyen és a napi mozgás, egészséges életmód fotosságára hívta fel a lakosság figyelmét. Kikeli doktor volt a dohányzás elleni kampányok egyik résztvevője, ő javasolta, hogy a buszmegállókban is legyen tilos a dohányzás.

Kikeli szakmai és családi okokra hivatkozva vonul vissza a városi tanácsból, lemondását a városi önkormányzat a soron következő júliusi ülésén fogadja el. Egy hónappal ezelőtt Törzsök Sándor mondott le önkormányzati képviselői mandátumáról. Törzsök 23 évig volt a testület tagja, lemondását elfoglaltságára hivatatkozva nyújtotta be a tanácshoz, amely azt a júniusi ülésén el is fogadta.   








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X