Szombaton ifjúsági fővárossá választhatják Kolozsvárt


-A A+

Az Európai Ifjúsági Főváros címért folyó küzdelemben már csak négy város képviselteti önmagát, ezek között szerepel Kolozsvár is, Ivanovo (Oroszország), Varna (Bulgária) és Vilnius (Litvánia) mellett. Az eredményhirdetésre szombaton, november 24-én kerül sor Mariborban (Szlovénia).

A verseny lezárása előtt sajtótájékoztatót tartottak, amelyen jelen volt Emil Boc polgármester, Florin Moroşanu a Kolozsvár Európa Kulturális Fővárosa ernyőszervezet igazgatója, Farkas András a projekt koordinátora valamint Ovidiu Câmpean a polgármesteri hivatal képviselője.

Az eseményen az eredményhirdetés időpontja és helyszíne mellett a projektek pénzügyi hátteréről is beszéltek. Emil Boc elmondta: a polgármesteri hivatal továbbra is támogatja a meglévő rendezvényeket, illetve a Fiatalok Lendületben program részéről is lehet pénzügyi támogatásra számítani. Azáltal, ha a város elnyeri az Ifjúsági Főváros címét, egyre több kolozsvári befektetőt vonzhat, így nem okozhat majd gondot a javasolt események megszervezése.1121-yuothkolozsvar

A fiatalok nagy szerepet kaptak a projekt kivitelezésében

Emil Boc hangsúlyozta: a város pályázata nem valósult volna meg az ifjúsági szervezetek és a PONT Csoport munkája nélkül, továbbá kiemelte a pályázat folyamatának helyi, országos és európai szintű támogatottsága is kiemeli a kezdeményezés komolyságát.

A kolozsváriak már a pályázat megalkotásakor is megmutatták szakmai tapasztalatukat, elhivatottságukat és odaadásukat – hangzott el a sajtótájékoztatón. A fiatalok aktívan részt vettek a dokumentáció összeállításában, mivel az előkészítési, ötletgyűjtési fázisban saját projektjeiket a közösbe dobva járultak hozzá ahhoz, hogy Kolozsvár erős és versenyképes pályázattal nevezhessen be a 2015-ös Európai Ifjúsági címért folyó küzdelembe.

Farkas András a PONT Csoport képviseletében elmondta: már a döntőbe jutás óriási eredmény, és a kolozsvári fiatalokban és szervezeteikben hihetetlen potenciál rejtőzik. Ez azért is fontos, mert a mai fiatalok fogják a várost 20-30 év múlva vezetni, aezért ennek fejlődése őket is kiemelten kell szolgálja.

Az eredményhirdetést a kezdeményezők a facebook.com/cluj2015 közösségi oldalon a meghirdetés pillanatában, szombat éjfél körül teszik közzé.

A Youth@Kolozsvár 2015 kezdeményezés kiemelt célja, hogy Európa részesüljön mindazokból az értékekből amelyekkel a kincses város rendelkezik, úgy a kulturális mint ifjúsági aktivitásokból. Az egy évere elnyert cím remek lehetőséget nyújthat arra, hogy Kolozsvár megmutathassa önmagát Európának, az európai fiatalok pedig maguk tapasztalhassák meg mit jelent itteni fiatalnak lenni.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X