Konferencia, ahol kötelező provokálni az előadókat


-A A+

November végére izgalmas, rendhagyó, non-formális oktatáson alapuló konferenciával készülnek a kolozsvári fiatalok számára a Kolozsvár 2015 Európa Ifjúsági Fővárosa program keretében. Az előadások anyaga a közönség szabadon választott témáin alapul.

A BLINK konferencia résztvevői a következőkre számíthatnak: Oxford-típusú vitákra, maratoni előadásokra, valamint olyan további tevékenységekre, amelyek a fiataloknak, a fiatalokhoz szólnak – olyan fiatalokhoz, akik szeretnének valami maradandót alkotni, vagy tenni valamit a közösség érdekében.

A konferencia időpontja: november 20 – 22., helyszíne: Kolozsvár Aréna.

A konferencia egyik célja, hogy komoly, nemzetközileg elismert előadókat szólaltasson meg Kolozsváron, érintve a következő szakterületeket: üzleti élet, technológia, művészet, kreativitás, oktatás.

Az előadók közös ismérve, hogy mindannyian vezető szerepet töltenek be szakterületeiken, és itt sikerült valami forradalmian újat alkotniuk. Az előadók három napon keresztül várják az érdeklődők kérdéseit, provokálnak és válaszolnak a résztvevők provokációira. Küldetésük: rávilágítani szakterületükre, megoldásokat keresni és találni a fennálló problémákra, felhívni a fiatalok figyelmét az együttműködés, a csapatmunka, a csapatszellem, a folyamatos önfejlesztés fontosságára.

„Hisszük, hogy a fiatalság a közösség legnagyobb, kihasználatlan erőforrása. Nonkonformizmusuk és új ötleteik segítségével erősebb közösségeket leszünk képesek alkotni a jövőben. Kolozsvárnak abban a szerencsében van része, hogy – lévén egyetemi központ – több mint 80.000 lelkes fiatalt fogad magába évente. Sokuk hangja, tevékenysége, ötletei újításra és fejlődésre inspirálnak, provokálnak minket” – nyilatkozta Alexandra Mihali, a Share Föderáció alelnöke.

Az eseményre a Kolozsvár Aréna konferenciatermében kerül sor, több mint 300 fiatalt várnak.

A konferencián való részvétel jegyalapú. A diákok és az egyetemisták kedvezményes áron válthatnak jegyet a konferenciára október folyamán a biletmaster.ro honlapon. Csoportkedvezmény-csomaggal is kedveskednek a szervezők a nagyobb csoportok számára.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X