Közel 900 büntetést szabtak ki a rendőrök Maros megyében


-A A+

A Maros megyei rendőrség a héten, november 23. és 27. között számos törvénytelenséget – közöttük gazdasági bűncselekményt, betörést, rablást, emberi élet elleni kísérletet, közúti szabálytalanságot, az élelmiszerpiacon történt kihágást, csendzavarást, engedély nélküli kereskedelmet, falopást, csalást ért tetten, leplezett le, illetve bizonyított.

A rendőrségi közelmény szerint összesen 867 büntetést szabtak ki a rend őrei, több mint 155 ezer lej értékben, valamint 3.300 lej értékű anyagi javakat foglaltak le. Az 1991/61-es számú, a csend és köznyugalom megzavarására vonatkozó törvény alapján 110 bírságot szabtak ki ez alatt az egy hét alatt, míg az 1990/12-es törvény alapján 23 alkalommal büntettek törvénytelen kereskedelem miatt, az élelmiszerek nem megfelelő forgalmazásáért 35 ezer lejre büntettek.

A forgalmi rendőrök 673 eset szabtak ki közúti bírságot, zömében a túl nagy sebesség vagy a sebességkorlátozás megszegése miatt, 38 személy gépjárművezetői engedélyt vonták vissza, illetve 14 gépkocsi nyilvántartási iratát vették el.

A fokozott ellenőrzések a következő időszakban is folytatódnak.








EZT OLVASTA MÁR?

X