Időjárás: akár már kirándulhat is egyet a hét végén


-A A+

Az évszakhoz képest melegebb, naposabb időt jósolnak a meteorológusok a hét végére. A maximális hőmérsékleti értékek 8 és 20 fok között alakulnak.

Pénteken meleg idő és változó égbolt lesz az ország legtöbb régiójában. A maximális hőmérsékleti értékek a márciusra eleji sokéves átlaghoz képest magasabbak lesznek, 8 (Erdélyi keleti részén) és 18 (Olténiában és Munténiában) fok között alakulnak.

A hétvége változékony égboltot, dél-keleten a reggeli és éjszakai órákban ködöt, nyugaton és észak-nyugaton az esti órákban felhősödést, majd elvétve esőt is hoz. A maximális hőmérsékleti értékek 10-18 fok között alakulnak.

Vasárnap is az évszakhoz képest magasabbra kúszik a hőmérő higanyszála: délen, keleten és az ország középső részén reggel ködre kell számítani, máshol időszakosan felhők takarják majd el a napot. A nyugaton és az északnyugaton élők enyhe esőzésre is számíthatnak. A maximális hőmérsékleti értékek 10-19 fok között alakulnak majd.

A jövő hét elején is folytatódik az évszakhoz képest melegebb idő, de az egész országban felhős lesz az égbolt, és eső is várható mindenütt. A magasabban fekvő területeken a csapadék havaseső és hó formájában jelentkezik. A maximális hőmérsékleti értékek 9-17 fok között alakulnak, délkeleten valamivel melegebb, 18 fok is lehet.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X