Megsérült romániai katonákat támogat a Walesi Herceg Alapítvány


-A A+

A különféle hadszíntereken megsérült, illetve nyugdíjba vonult romániai katonákat támogató programokat indít a Walesi Herceg Alapítvány. 

Az alapítvány Facebook-oldalán közzétett bejelentés szerint két programra gyűjtenek adományokat: egyrészt tanácsadást szerveznek a stressz okozta betegségekben szenvedő katonáknak, másrészt pedig szakmai átképzéseket tartanak az érdekelteknek, illetve segítik őket kisebb vállalkozások elindításában. 

Mindkét programban nagy-britanniai szakemberek is részt vesznek. Az adománygyűjtés szeptember végén zárul a Kanadában tartott, Invictus Games elnevezésű jótékonysági sportversennyel, amelynek célja szintén a világ hadszínterein megsérült katonák megsegítése. 

Az alapítvány ugyanakkor bejelentette, támogatni fogja három, Afganisztánban megsérült romániai katonának az Invictus Games rendezvényen való részvételét. 

A '90-es évek elejétől mostanig összesen 28 romániai katona vesztette életét és 200-an sérültek meg külföldi hadszíntereken - írja még Facebook-oldalán az alapítvány. 








EZT OLVASTA MÁR?

X