Bevándorlókkal teli halászhajót fogott el a román parti őrség a Fekete-tengeren


-A A+

Illegális bevándorlókkal teli kis méretű halászhajót fogott el vasárnap este a román parti őrség a Fekete-tengeren - közölte hétfőn honlapján a román határrendészet.

A közlemény szerint a román zászló alatt hajózó halászhajó a romániai Mangalia felé tartott, amikor a román parti őrség ellenőrizte. Fedélzetén több tucat ázsiai menekült tartózkodott. A hajót a mangaliai kikötőbe vezették, ahol elkezdődött a bevándorlók ellenőrzése. A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a hajón hetven bevándorló - köztük húsz gyermek tartózkodott, akik szíriai és iraki állampolgároknak vallották magukat.

Vasárnap Nagylak térségében két olyan migránsokból álló csoportot is megállított a román határrendészet, amelyek a román-magyar zöld határ felé tartottak. Vasárnap este egy román rendszámú furgon 24 iraki és szíriai bevándorlót szállított a határ térségében. A migránsok - akik között nők és gyermekek is voltak - azt mondták, hogy a zöld határon készültek átjutni Magyarországra és a belső határellenőrzés nélküli schengeni térségbe.

Szintén vasárnap hajnalban a határrendészet három aradi taxiban összesen 15 iraki és afganisztáni állampolgárt fogott el, akik szintén a zöld határ felé tartottak. Mindkét csoport többnyire olyan bevándorlókból állt, akik menedéket kértek Romániában.
EZT OLVASTA MÁR?

X