Iraki bevándorlókat találtak egy elhagyott temesvári épületben


-A A+

Iraki bevándorlók csoportját találta a temesvári helyi rendőrség egy elhagyott épületben - közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség.

A 23 tagú csoportra egy bezárt gyár elhagyott épületeinek egyikében figyeltek fel szerdán a Bega-parti terület kitakarításán dolgozó személyek. Az önkormányzatnak alárendelt helyi rendőrség ellenőrizte az épületfoglalókat, akik között gyermekek is voltak, és megállapította, hogy nem rendelkeznek olyan iratokkal, amelyek a Romániába való törvényes belépésüket bizonyítanák. Ezért a csoportot átadta a belügyminisztériumnak alárendelt rendőrségnek, amely illegális határátlépés miatt indított vizsgálatot.

Az eset kapcsán a Mediafax hírügynökség arra emlékeztet, hogy az elmúlt hetekben több ízben is illegális bevándorlók népes csoportjait tartóztatták fel Temesváron. Ezek a csoportok minden esetben arra készültek, hogy a zöld határon át jussanak Magyarországra, a belső határellenőrzés nélküli schengeni térségbe.

A felsorolás szerint múlt vasárnap egy 53 migránsból álló csoportot tartóztattak fel a temesvári vasútállomáson. Korábban 30 iraki bevándorlót találtak egy Temesvár határán levő szállodában, azelőtt pedig a város határában a mezőn vert tábort egy iraki és szíriai bevándorlókból álló, 19 tagú csoport.








EZT OLVASTA MÁR?

X