Büntetőjogi panasszal “gyarapodott” a rasszista tanácsos


-A A+

Büntetőjogi panaszt emeltek a civil szervezetek Rareş Buglea Fehér megyei tanácsos ellen, a múlt héten tett rasszista véleménynyilvánítása miatta, amelyben minden olyan nő sterilizálását sugallta, kiemelve a roma nőket, akik nem tudják felnevelni gyermekeiket.

A Fehér megyei törvényszékre letett büntetőjogi panasz aláírója hét civil szervezet: Romani CRISS, az antiszemitizmus ellen küzdő MCA Románia, az Országos Sajtófigyelő Hivatal (AMP), a Társadalmi Fejlődésért Egyesület (ADIS), Pro Romano Butiq, FRONT Egyesület és az E-Rominja, roma nők jogait népszerűsítő egyesület.rarbuglea

Panaszlevelükről a civil szervezetek értesítették az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) vezetőjét, Asztalos Csabát is. Hozzá intézett levelükben elmondják, a büntetőjogi panaszra azért volt szükség,mivel tudatában vannak, a törvény által lehetővé tett maximális büntetés a diszkriminációellenes tanács részéről a pénzbírság, és nem büntetőjogi eljárás. Ezért kérik, hogy a CNCD engedje át az ügyet a Fehér megyei ügyészség hatáskörébe.








Kapcsolódó anyagok

EZT OLVASTA MÁR?

X