Negyvenéves szabályt szüntet meg a posta


-A A+

Nem kér többé munkahelyi igazolást a Román Posta azoktól a személyektől, akik csomagjukat nem a saját lakcímükre, hanem a munkahelyükre igényelték. A klienseknek ugyanis negyven éven keresztül alkalmazkodniuk kellett ehhez a szabályhoz.

Az állami intézmény azért változtatta meg az előírást, mert egy marosvásárhelyi férfi, Mihai Ungureanu a napokban a Facebookon tett közzé egy ilyen igazolásról készült fotót, amelynek a végén kifejti, hogy mennyire értelmetlennek tartja, hogy az igazolással el kell mennie a postahivatalba azért, hogy majd a munkahelyén várhassa a csomagot.

Mihai Ungureanu Facebook-posztját több mint ötezren lájkolták és majdnem négyezren osztották a közösségi oldalon.

A Román Posta közleménye szerint ezentúl csak a személyi igazolvány felmutatásával kell a kliensnek azonosítania magát, ha nem a lakcímére kéri a csomagját.

Hozzáteszik, hogy a most megszüntetett gyakorlatot alkalmazzák már 40 éve, de naprakész szabályokat szeretnének bevezetni. Az intézmény egy munkacsoportot is létrehozott, amelynek az lesz a feladata, hogy egyszerűsítse a kézbesítési folyamatokat és a kliensekkel való kapcsolattartást. 








EZT OLVASTA MÁR?

X