Ne hagyjuk az államnál azt a pénzt, amivel civileket támogathatunk!


-A A+

Ne hagyjuk az államnak az adónknak azt a részét, amit civil szervezeteknek, egyházaknak adhatunk, hívta fel a figyelmet Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere szerint az elmúlt években csökkent az adójuk két százalékát felajánlók száma, azaz a polgárok olyan összegeket hagytak az államkasszában, amit civil szervezetek, egyházaknak adhattak volna.

Az elöljáró rámutatott: az adó két százalékának felajánlása nem csökkenti senki jövedelmét, hiszen azt korábban már befizették az államnak, de egy részéről később rendelkezhetnek.

Antal Árpád kiszámolta, hogy Sepsiszentgyörgyön 2016-ban 1 457 000 lej kerülhetett volna civil szervezetekhez vagy egyházakhoz, de ennek az összegnek csak 64 százalékát, azaz 946 000 lejt ajánlották fel a sepsiszentgyörgyi polgárok. Tavaly 1 617 000 lej lett volna a sepsiszentgyörgyi polgárok befizetett adójának két százaléka, de csak 894 000 lejt ajánlottak fel.

Az elmúlt években tehát nem, hogy növekedett volna, hanem romlott az adófelajánlási hajlandóság. A sepsiszentgyörgyiek több mint 800 000 lejt hagytak az államkaszában, holott csupán egy dokumentum kitöltésével ez az összeg civil szervezetekhez kerülhetett volna, amelyek gondoskodnak rólunk.    

Antal Árpád arra kérte a lakosságot, hogy idén ne hagyják az államnál a tavaly befizetett adójuk két százalékát, van még idő májusig és rendelkezzenek adójuk egy része fölött, mindenki belátása szerint támogasson olyan civil szervezetet vagy egyházat, amelynek tevékenysége szimpatikus számára.
EZT OLVASTA MÁR?

X