Konferencia Csíkszeredában: hogyan hat a közösségi média a gyerekekre?


-A A+

A közösségi média gyerekre és fiatalokra gyakorolt hatásáról kezdődött konferencia pénteken a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csíkszeredai karán. A szakmai fórumon a legújabb kutatások eredményeit, a médiatudatosságra való nevelés hasznos eszközeit mutatják be.

A konferenciát megelőző sajtótájékoztatón Bíró A. Zoltán egyetemi professzor elmondta: a téma egyaránt fontos pedagógusok, oktatók, szülők és szakintézmények számára. Szavai szerint főként a gyakorlati kérdések, úgy mint tanácsadás, tudatosságra való nevelés, szakkönyvek ismertetése válhat hasznukra az érdeklődőknek.  

Bakó Rozália tanszékvezető emlékeztetett, hogy a konferencia előtt megszervezték a rendezvényt megelőző Tudományos Diákköri Konferenciát is, ahol szintén a gyakorlatra, a fejlődési lehetőségekre fektették a hangsúlyt.

„Nagy örömmel jövünk ide minden alkalommal, hiszen ilyenkor más szemszögből látunk rá a dolgokra. Mindig úgy gondoltuk, hogy Csíkszereda a média és fiatalok kapcsolatának szempontjából, egy-két évvel hátrébb van, mint mondjuk Budapest. Idővel viszont rájöttünk, hogy ez nem így van” – jelentette ki Dr. Edvi Péter, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület elnöke.

A gyakorlatiasság érdekében olyan előadókat hívtak meg a konferenciára, mint Dr. Baracsi Katalin internetjogász, Balázs Brigitta kommunikációs szakember. Emellett sor kerül még szakkönyvek- és műhelymunkák bemutatására, tanácsadásra.








EZT OLVASTA MÁR?

X