Ezután magukra lesznek utalva a Windows 7 felhasználói


-A A+

A Microsoft keddről szerdára éjjel megszünteti a Windows 7 támogatását - emlékeztet a hvg.hu. Ez nem jelenti azt, hogy lebénulnak az ezt a rendszer futtató számítógépek, sőt alaphelyzetben semmilyen gond nem mutatkozik majd a Windowsban.

Azt viszont jelenti, hogy mostantól semmilyen szoftverfrissítést nem adnak ki a programhoz, ami azzal is jár, hogy az ezután kiderülő biztonsági rések javítását sem végzi el a Microsoft. A felhasználók magukra lesznek utalva.

Szerdától a Windows 7-et futtató számítógépeken kikerülhetetlen, teljes képernyős figyelmeztetések jelennek majd meg. A Microsoft minden érintettnek azt ajánlja, minél előbb frissítsen a Windows 10-es rendszerre. A StatCounter mérése azt mutatja, hogy globálisan a felhasználók negyede ragaszkodik a Windows 7-hez.

Magyarországon még népszerűbb a program: a Gemius hazai adatai szerint az internetező magyar felhasználók közel harmadának gépén még mindig ez a régi operáció rendszer fut - írja a portál. Romániában 22 százalék körüli a Windows 7 felhasználóinak aránya.








EZT OLVASTA MÁR?

X