Kettős tüdőátültetéssel mentették meg egy 18 éves koronavírusos beteg életét


-A A+

Sikeres kettős tüdőátültetéssel mentették meg egy fiatal férfi életét, akinek tüdejét szinte elpusztította az új koronavírus – jelentette be milánói Policlinico Kórház.

A beteg, aki a járvány kezdete előtt két héttel töltötte be 18. életévét, és akit 58 napon át gépekkel tartottak életben, most már „teljesen magánál van, együttműködik, és folyik a rehabilitációja” – közölték orvosai, akik szerint a páciens „fiatal és teljesen egészséges” volt azelőtt, hogy március elején megfertőződött a koronavírussal. A COVID-19 betegség „helyrehozhatatlan károkat okozott a tüdején”.

„Kapcsolatba léptünk Csen Csin-ju kínai professzorral, akit személyesen ismerünk, és akivel megvitattuk az esetet, mivel ő már előttünk találkozott ilyen problémával" – mondta Mario Nosotti, a kórház mellkasműtéti és tüdőtranszplantációs osztályának az igazgatója.

A kórház közölte, hogy a bécsi Orvostudományi Egyetem és az AKH kórház orvosai is végrehajtottak hasonló műtétet, a koronavírus által súlyos tüdőkárosodott 45 éves beteg életét mentették meg így a múlt hónapban. Amerikai tudósok szerint a koronavírus nem kizárólag a tüdőt támadja, a vesét, a szívet, az agyat és a központi idegrendszert is károsíthatja.








EZT OLVASTA MÁR?

X